Articole similare

Analizor protocol IR

IR Protocol Analyzer - screenshoot

Decodifica automat multiple protocoale IR folosite de telecomenzi in infrarosu. Foloseste placa de sunet pentru a prelua semnalul de la telecomanda IR folosind un simplu foto-tranzistor conectat la intrarea de microfon.

Protocoale IR suportate

Aplicatia proceseaza semnalul IR de la telecomenzi in infrarosu si i-l compara cu protocoalele cunoscute din baza de date locala. Cand gaseste o potrivire, pachetul este decodat si se afiseaza informatii caracteristice (nume protocol, descriere, date decodificate si grafic cu durata in timp.

Definirea protocoalelor este stocata intr-un fisier XML separat. Fisierul XML poate fi usor modificat, astfel se pot adauga protocoale noi. Cand este capturat un pachet cu protocol necunoscut se va afisa doar graficul cu durata de timp intre biti, urmand ca pe baza duratei sa poti defini un nou protocol.

Hardware

IR Decoder Foto-tranzistorReceptorul IR este foarte simplu! Un foto-tranzistor conectat la o mufa jack 3.5mm, conectat ca in figura alaturata. Tipul foto-tranzistorului nu conteaza, cat timp este sensibil la lumina IR, de preferat sensibilitate la lungime de unda 940nm (ex: L-932P3BT).

Documentatie si cod sursa

 

viziteaza site-ul autorului pentru mai multe informatii, download ultima versiune sau pentru a face o donatie:
http://www.ostan.cz/IR_protocol_analyzer/