Articole similare

Cum sa instalezi dongle WiFi MN-WD552B pe Raspberry Pi

micronext for raspiMN-WD552B nano USB WiFi de la microNEXT functioneaza pe Raspberry Pi, dar nu se instaleaza corect in mod automat, ci are nevoie configurare manuala. Daca rulezi o versiune mai veche de Rasbmc, trebuie sa creezi cateva foldere lipsa pentru a functiona WiFi, vezi detalii mai jos.

Configurarea manuala este destul de simpla, trebuie doar sa rulezi un script, creeat de MrEngman, care se ocupta de tot.

Cateva observatii:

1) nu porni raspberry pi cu dongle-ul conectat; iti va cere scriptul sa-l conectezi cand trebuie
2) pe perioada rularii scriptului pastreaza o conexiune la net prin ethernet
3) dupa ce termina scriptul si rebootezi, nu mai ai nevoie nici de scriptul in sine, nici de conexiunea ethernet

UPDATE 25.09.2012: versiunea curenta de Raspbian suporta WiFi. Daca exista driver pentru Linux sau este bazat pe chipset-ul RTL8188CUS, atunci WiFi ar trebui sa functioneze fara alte modificari. Porneste Raspi cu dongle WiFi conectat, ruleaza startx si selecteaza "WiFi Config" pentru configurare retea/parola. Nu este nevoie de alte scripturi, scriptul prezentat aici a fost introdus deja in noua versiune.

Detalii de configurare

Login remote ca root (prin putty daca folosesti Windows): sudo -i Pentru Raspbmc trebuie creeate doua foldere la boot, altfel nu functioneaza (s-ar putea ca in versiunile viitoare sa fie deja incluse). Modifica fisierul /etc/rc.local cu
nano /etc/rc.local si introdu urmatoarele linii inainte de "exit 0"
mkdir -p /run/lock
mkdir -p /run/network
apoi restarteaza sistemul
reboot Login remote ca root
sudo -i Download script de instalare si configurare de la adresa http://dl.dropbox.com/u/80256631/install-rtl8188cus.sh cu wget

wget http://dl.dropbox.com/u/80256631/install-rtl8188cus.sh

Versiunea curenta a scriptului are o eroare. N-am intrat in detalii, doar am eliminat cateva comenzi care nu ar trebui sa se execute acum.
Editeaza fisierul si sterge liniile 729-732: echo "Aborting the rtl8188cus installation script."
echo
echo
exit
Ruleaza scriptul cu comanda
bash install-rtl8188cus.sh Urmareste intructiunile de pe ecran pas cu pas, inclusiv configurarea SSID si parola pentru reteaua wireless. Dupa instalare, scriptul se poate seterge.

Daca scriptul nu mai continua dupa ultimul pas cand asteapta creearea conexiunii wireless, restarteaza sistemul.
Dupa reboot, urmareste LED-ul de la dongle, daca palpaie incontinuu inseamna ca e instalat corect. Deconecteaza cablul ethernet si testeaza noua conexiunie wireless.

Poti modifica oricand setarile retelei wireless editand direct fisierul /etc/network/interfaces nano /etc/network/interfaces